GASPARIJEVE JASLICE

Oživitev Gasparijevih jaslic leta 2015 je pomembna za ohranitev kulturne dediščine Slovenije. Kot avtor replike sem namenoma pustil sledi kamnotiska - to je tehnika, s katero so bile originalne jaslice natisnjene.

V novi izvedbi lahko sedaj krasijo tudi vaš dom.

Gasparijeve jaslice so lepo darilo za Božič nekomu, ki ga cenite. Obdarite lahko tudi slavljenca ob birmi, poroki ali življenjskem jubileju. Naši zamejci se radi vračajo domov, Gasparijeve jaslice pa bi jim domovino približale. Nenazadnje, Gasparijeve jaslice so lahko tudi lepo in inovativno poslovno darilo.Komplet Gasparijevih jaslic vsebuje:

  • Jaslice sestavlja 70 figur: sveta družina v hlevčku, zvezda repatica, angela, sveti trije kralji na konjih z oprodami, žene v narodnih nošah, delavci, pastirji, možakarji v kožuhih, muzikantje, otroci, gospod in gospa, ovce, kozi, kravi, zajci, gosi, ovčarska psa, drevesa, kočija s konji, mesto. Figure so natisnjene na vezani plošči - topol 4 mm. Vsaka figura je oštevilčena in ima podaljšek za pritrditev v mah ali drugo podlago.
  • Darilna škatla iz kartona E-val s kaširanim dekorativnim papirjem. Dimenzija 40x40x12 cm.
  • Zaščitna embalaža za figure iz kartona.
  • Kratka zgodovina jaslic in opis Gasparijevih jaslic.
  • Načrt za postavitev jaslic, kot si ga je zamislil Maksim Gaspari leta 1919.
  • Potrdilo in navodila o izdelku.

Cena Gasparijevih jaslic je: 270 EUR

Postavljene Gasparijeve jaslice na kotno podlago

Lesena plošča je objeta v bombažno platno. Osnova podlage je iz stiropora. Na osnovo je položen suh gozdni mah. 70 figur je postavljenih po načrtu Maksima Gasparija. Papirnati prt je po motivu z njegove razglednice. Led osvetlitev čarobno prikaže Gasparijeve narodne jaslice v igri svetlobe in senc. Postavitev je primerna za bogkov kot. Postavitev lesenih, glinenih ali papirnatih jaslic v bogkov kot je bila skozi zgodovino Slovencev značilna. Tudi danes srečamo takšno postavitev jaslic.

Izdelava po naročilu. Cena Gasparijevih jaslic na kotni podlagi je 470 EUR